
Glütensiz Kakaolu Minik Kek Nasıl Yapılır? Adım adım anlattık
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
Çölyak ya da glüten intoleransından muzdarip olanlar glütensiz tariflere yöneliyor. Çayın, kahvenin yanında en çok tercih edilen keki glütensiz olarak yapmak mümkün. Bugünden sonra vereceğimiz glütensiz minik kek tarifi ile artık kendi kekinizi kendiniz yapacaksınız! Berfe Tümen’in Elele Dergisi için hazırladığı glütensiz kakaolu minik kek tarifine göz atabilirsiniz…
Glütensiz Kakaolu Minik Kek İçin Malzemeler
- 1 su bardağı glütensiz un
- 1/4 su bardağı ham kakao
- 1/2 su bardağı elma konsantresi
- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı Hindistan cevizi yağı
- 1/2 su bardağı yoğurt veya kefir
GLÜTEN HAKKINDA
Çölyak hastalığı olanların kaçınması gereken glüten, günümüzde pek çok kişi tarafından da tüketimi tercih edilmeyen bir protein. Glüten, tahıllarda bulunan glutenin ve prolamin proteinlerden oluşan kompleks bir yapıdır. Özellikle çölyak hastalığı ve hassasiyeti olan kişiler glüten tüketiminden kaçınırken, son yıllarda herhangi bir sorunu olmasa da beslenme düzeninden glüteni çıkaranların sayısı oldukça yüksek.
Glütensiz Kakaolu Minik Kek Tarifi adım adım yapılışı
1 1/4 su bardağı ham kakao
2 Ayrı bir kapta karıştırılan un, kakao, kabartma tozu, tuz ve yumurta karışımına ekleyin.
3 Yoğurt/kefir ve Hindistan cevizi yağı ekleyin.
4 Hazırlanan un karışımı mini kek kağıtlarına kaşık yardımıyla paylaştırın.
5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.