
Volovan nasıl yapılır? Volovan tarifi, malzemeleri ve yapılışı
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
Volovan, fransızca “vol-au-vent” in okunuşu; “rüzgarda uçan” anlamına geliyor. Yani rüzgar kadar hafif anlamını taşıyor.
Volovan tarifi için gerekli malzemeler
- 10 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta
Harç için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr mantar
- 50 gr krema
- 20 gr rendelenmiş eriyen peynir
- Tuz
- Karabiber
Volovan hakkında
Tuzlu veya tatlı olarak bir başlangıç veya tatlı olarak servis edilir. Silindir şeklinde küçük bir sepet veya puf böreği kalıbıdır. Ayrıca tapas veya meze olarak sunmak için minyatür olarak yapılırlar.
Volovan tarifi adım adım yapılışı
1 Milföy hamurlarını yuvarlak şekilde kesin.
2 İki yuvarlak milföyü üst üste koyarak üsttekinin içerisinden bir küçük yuvarlak daha kesin.
3 Yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
4 Mantarlar doğranır ve sıcak yağlı tavada sotelenir. İçerisine krema ve peynir eklenerek karıştırılır.
5 Baharatlar ilave edilir ve milföy hamurlarının içerisi doldurulur. Afiyet olsun.
Üzerine sebze ile servis edebilirsiniz. İç harcı için tavukta kullanabilirsiniz.