
Chateaubriand (Şatobiryan) tarifi nasıl yapılır?
Chateaubriand (Şatobiryan) tarifi adım adım yapılışı
1 Bonfilenin her yüzü tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
2 Tavada tereyağı eritilir ve bonfile tereyağında pişirilir. Her yüzeyi 3 dakika pişirilir.
3 Bonfileyi bir fırın tepsisine yerleştirilmiş bir rafa aktarın ve fırına koyun. Fırında nasıl pişmiş seviyorsanız 15-20 dakika pişirin.
4 Fırından çıkınca bir tabağa alın ve üzerine folyo sararak dinlendiremeye bırakın.
5 Eti pişirdiğiniz tavada arpacık soğanlarını kavurun. Ardından suları ekleyerek pişirin.
6 Sıvının yarısı uçana, karışım kıvam alana kadar pişirin. Ardından eti dilimleyin ve üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.