
Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tarifi adım adım yapılışı
1 Un, ekşi maya ve su bir kaba alınarak karıştırılır. Yoğurulur duruma göre su eklemesi yapılabilir. Üzeri kapatılarak 1 saat kadar dinlendirilir.
2 Ardından tuzlu su eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
3 45 dakika aralıklarla hamur dörde katlanır. Bu işleme 3-4 defa devam edilir.
4 Katlama işlemi sonrasında şekil verilir üzeri kapatılarak 2-3 saat dinlendirilir. Pide şekli verilir.
5 Yumurta sarısı ve su karıştırılır. Pide üzerine sürülür.
6 Susam ve çörekotu serpilir.
7 210 derece önceden ısınmış fırında kontrollü bir şekilde pişirilir.