
Cevizli baklava tarifi nasıl yapılır?
Cevizli baklava tarifi adım adım yapılışı
1 Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın, 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ekleyerek altını kapatın ve soğumaya bırakın.
2 Hamur için bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun. Hamuru 5-10 dakika dinlendirin.
3 Hamuru bezelere ayırın ve nişastalı tezgahta hamuru açın.
4 Tereyağını tencerede eritin. Seçtiğiniz ısıya dayanıklı kaba bir kat yağ bir kat hamur gelecek şekilde dizin.
5 Orta kısma geldiğinizde ceviz ekleyin ve devam edin.
6 Tepsideki baklavayı baklava dilimleri şeklinde kesin, kalan yağı üzerine dökün.
7 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
8 Baklava sıcak, şerbet soğukken şerbeti dökün ve servis edin.