
Patlıcanlı poğaça tarifi nasıl yapılır?
Patlıcanlı poğaça tarifi adım adım yapılışı
1 Krem peynir ve yağı birlikte ezin, üzerine elenmiş unu ilave edin, yoğurarak hamur haline getirin.
2 Hamuru toz yapın, alüminyum folyoya sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
3 Hamur hazır olunca unlu tezgahta merdane ile açın, yuvarlak kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile kesin.
4 Kesilmiş hamurlara yumurta sarısı sürün.
5 Ortalarına krema, un, tuz, biber ve ezilmiş közlenmiş patlıcan ile hazırlanan poğaça içi koyun.
6 Üzerlerine hamur kapatın, çevreleri çatalla bastırın böylece poğaçaların pişerken açılmasını önlersiniz.
7 Poğaçalara yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.