
Kereviz yemeği nasıl yapılır? Adım adım kereviz yemeği tarifi ve yapılışı
Kereviz yemeği tarifi adım adım yapılışı
1 Kerevizleri soyun ve limonlu suyun içinde kararmaması için bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın, havucu ve patatesi soyup, küp küp doğrayın. Kerevizleri ise istediğiniz büyüklükte dilimleyin
2 Bir tencereye zeytinyağını koyun ve doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun.
3 Ardından doğradığınız havuç, patates ve kerevizi tencereye ekleyin. karabiber ve limon suyu ekleyip karıştırın. Eğer kuru bir yemek seviyorsanız, suyu eklemeyebilirsiniz.
4 Ama daha sulu bir yemek istiyorsanız, suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ısıda 25-30 dakika kadar pişirin.
5 Kereviz ve diğer sebzeler yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
6 Pişmenin son 5 dakikasında bezelyeleri ekleyin ve karıştırın. Kereviz yemeğini sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.