Monday Haziran 9, 2025
Forums
Advertisement
Edit
Sosyomat Sosyomat
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
Technology

İphone Reklam Engelleme Programı

Mart 17, 2021
Technology

Call Center

Mart 17, 2021
Technology

Akılda kalıcı E-posta Konu

Mart 28, 2021
Technology

Teknoloji Ve İnsanlar

Mart 28, 2021
Fashion

2021 Jean Modası

Mart 28, 2021
Bitcoin ile para kazanma
Technology

Bitcoin ile para kazanma

Mart 29, 2021
  • Accessibility
  • Help
  • Contact
  • About qoxag
Sosyomat Sosyomat

Breaking News

Bez Bebek dizisini Yağmur’u büyüdü! Asena Keskinci’nin seneler sonraki hali

Kurban Bayramı’nda İstanbul’da çocuğunuzla gidebileceğiniz mekanlar!

Sakız çiğnemek faydalı mı, zararlı mı? Diş hekimleri anlatıyor

Makyajınızın tüm gün kalıcı olmasını nasıl sağlarsınız?

Burcunuz evinize hangi renkleri getiriyor? Ev dekorasyonunda burç renkleri rehberi

IMDb puanlarına göre sıralanmış 30 unutulmaz romantik film: Aşka yolculuk

Deniz sonrası saç bakımı: 8 işlevsel ürün ve bakım önerileri

Bu hafta burçları neler bekliyor? 9-15 Haziran 2025 Haftalık burç

9 Haziran 2025 Günlük burç yorumları: Hangi burcu neler bekliyor?

Diş hekimlerine göre dişlerinizi mahveden 9 alışkanlık

Sosyomat Sosyomat
  • Sosyomat
  • Technology
  • lifestyle
  • Travel
  • Health
  • Features
    • Post Layout
      • Post Layout
      • Post Layout 2
      • Post Layout 3
      • Post Layout 4
      • Post Layout 5(Sticky Sidebar)
    • Category Layout
      • Category Layout 1
      • Category Layout 2
      • Category Layout 3
      • Category Layout 4
      • Category Layout 5
    • 404
  • Fashion
  • Sports
  1. Home
  2. love
  3. Bu 5 etli tarif favoriniz olacak! Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri
 Bu 5 etli tarif favoriniz olacak! Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri
love

Bu 5 etli tarif favoriniz olacak! Kurban Bayramı için etli yemek tarifleri

by tempuser_1659756723 Haziran 3, 2025 0 Comment

Bayramlar tüm ailelerin bir araya geldiği, birlikte sofraların kurulduğu özel günlerdir. Özellikle Kurban Bayramı’nda etin bol olduğu bu günlerde etin taze olması nedeniyle pişirme yöntemlerine dikkat etmek gerekir. Taze kesilmiş etin bir gün dinlendirilmesi idealdir. Kurban Bayramı sofraları için hem geleneksel hem de yaratıcı etli yemek önerileri aşağıda. Kavurmadan güvece, kebaptan ciğer soteye kadar birçok seçenek var: 

Kolay Beyti Kebabı

 Hazırlanma Süresi: 25 dakika

 Pişirme Süresi: 25 dakika

 Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler

800 gr orta yağlı kıyma

1 adet domates

4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı Pul biber

1 çay kaşığı Kimyon

1 çay kaşığı kekik

3 adet yufka

Sosu için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası 

1 adet rendelenmiş domates

Yapılışı:

  • 1 adet yufkayı tezgaha alalım ve ortadan ikiye katlayın. Kenarlarını hafifçe içe doğru kıvırın.
  • Yufkanın geniş kısmına, iç harcını uzun şeritler halinde eşit şekilde yerleştirin.
  • Kıymayı yerleştirdikten sonra yufkayı sıkı bir rulo şeklinde sarın.
  • Hazırladığımız 2 adet rulo yufkayı, dilediğimiz büyüklükte çapraz şekilde dilimleyin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Sos tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı alın.
  • Tereyağı eridikten sonra içine 1 yemek kaşığı domates salçası, rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
  • Sosu kısık ateşte, domateslerin suyunu çekip kıvam alana kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Koyulaşan sosu ocaktan alalım.
  • Fırından çıkan beytinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Ardından servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine yoğurt da ekleyip, sosu yoğurdun üzerine dökebilir ya da yanında yoğurt ile sunabilirsiniz.
  • Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin. Afiyet olsun.

 

Sodalı Et Kavurma

 Hazırlanma Süresi: 15 dakika

 Pişirme Süresi: 45 dakika

 Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler

500 gr kuşbaşı dana eti 

1 şişe maden suyu

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan 

Tuz

Karabiber

Kekik 

Yapılışı:

  • Kuşbaşı doğranmış etleri derin bir kaba alın. Üzerine 1 şişe maden sodasını dökün, streç filmle kapatıp buzdolabında en az 2 saat, tercihen 1 gece dinlendirin. Bu işlem eti yumuşatır.
  • Geniş tabanlı bir tencere ya da döküm tavayı ısıtın. Sıvı yağı ekleyin. Sodayla marine ettiğiniz etleri süzerek tavaya alın. Orta-yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun (yaklaşık 15–20 dakika).
  • Etler suyunu çekip hafif renk alınca ince doğranmış soğanı ekleyin (dilerseniz atlayabilirsiniz). Ardından tereyağını ekleyip karıştırın. 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Son olarak tuz, karabiber ve istenirse kekik serpin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun.

Orman Kebabı

 Hazırlanma Süresi : 30 dakika

 Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika

 Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler

Sebzeler için:

1 yemek kaşığı tereyağı

2 adet büyük boy soğan

4-5 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

2 adet kereviz sapı

2 adet patlıcan

2 adet büyük boy patates

2 adet büyük boy havuç

2 adet kırmızı kapya biber 

3-4 adet yeşil köy biberi

1 su bardağı bezelye

Tuz, karabiber

3 su bardağı et suyu

1 adet defne yaprağı

Etler için:

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

500 gr kuşbaşı kuzu

1 yemek kaşığı un

Yapılışı:

  • İlk olarak tencereyi ocakta ısıtın. Kuzu etinin üzerine un serpiştirip, unu ete iyice yedirin. Bu işlem etin dışının çıtır olmasını sağlayacaktır.
  • Tencere ısındıktan sonra ayçiçek yağını ve unlanmış eti ekleyin. Et, altın sarısı bir renk alana kadar pişirin. Bu arada sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
  • Et istediğiniz renge ulaştığında, eti tencereden alıp bir tabağa koyun. Aynı tencerede tereyağını eritin, ardından soğanları ekleyip kavurun.
  • Soğanlar yumuşadıktan sonra doğranmış sarımsakları ilave edin. Salçayı ekleyip iyice kavurduktan sonra sebzeleri tencereye alın.
  • Sebzeler biraz yumuşadıktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin. Önceden ayırdığınız eti sebzelerin içine katın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Ardından 3 bardak et suyu ekleyip karıştırın. Bir adet defne yaprağı da tencereye koyarak yemeğinize aroma katın. Kapağı kapatıp yemeği 45-50 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

 

Beğendi Yatağında Kuzu Kuşbaşı

 Hazırlanma Süresi: 30 dakika

 Pişirme Süresi: 1 saat

 Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Beğendi için:

Malzemeler

4 adet patlıcan

1,5 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Et için:

600 gr kuzu kuşbaşı

2 adet orta boy kuru soğan

4 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Patlıcanların üzerine küçük delikler açın ve 200 derece fırının ızgara bölümünde ya da doğrudan ateşte közleyin.
  • Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı alarak unu, kokusu çıkana kadar kavurun. Unun rengi altın sarısına döndüğünde sütü ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayıp karışıma ilave edin. Patlıcanları 3-4 dakika daha kavurduktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatları ekleyerek ocağın altını kapatın.
  • Et için kalın tabanlı bir tencereyi ısıtın. İçine zeytinyağı, ince doğranmış soğan ve sarımsağı koyup kavurun. Yaklaşık 5 dakika sonra eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çeken ete domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından küçük doğranmış domatesleri ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Servis için tabağın tabanına hazırladığınız patlıcanlı beğendiyi yayıp, üzerine pişirdiğiniz etli karışımı ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

 

Fırında Ciğer Sote

 Hazırlanma Süresi: 20 dakika

 Pişirme Süresi: 25 dakika

 Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Malzemeler

500 gr dana veya kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış)

2 diş sarımsak 

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı sıcak su

Kekik

Yapılışı:

  • Ciğerin üzerindeki zarları temizleyip, fazla kanının süzülmesi için süzgece bırakın.
  • Ciğerleri bir kaba alın, üzerine sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve kekik ekleyin. Ardından zeytinyağını da ilave ederek iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı fırın kabına yerleştirin ve üzerine sıcak suyu dökün.
  • Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında, ciğerlerin üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra, ciğerleri taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Share This:

Previous post
Next post

tempuser_1659756723

administrator

Leave a Reply Cancel reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Recent Posts

  • Bez Bebek dizisini Yağmur’u büyüdü! Asena Keskinci’nin seneler sonraki hali şaşırttı
  • Kurban Bayramı’nda İstanbul’da çocuğunuzla gidebileceğiniz mekanlar!
  • Sakız çiğnemek faydalı mı, zararlı mı? Diş hekimleri anlatıyor
  • Makyajınızın tüm gün kalıcı olmasını nasıl sağlarsınız?
  • Burcunuz evinize hangi renkleri getiriyor? Ev dekorasyonunda burç renkleri rehberi

Recent Comments

Görüntülenecek bir yorum yok.

Archives

  • Haziran 2025
  • Mayıs 2025
  • Nisan 2025
  • Mart 2025
  • Şubat 2025
  • Ocak 2025
  • Aralık 2024
  • Kasım 2024
  • Ekim 2024
  • Eylül 2024
  • Ekim 2022
  • Eylül 2022
  • Ağustos 2022
  • Temmuz 2022
  • Haziran 2022
  • Mayıs 2022
  • Nisan 2022
  • Mart 2022
  • Şubat 2022
  • Ocak 2022
  • Aralık 2021
  • Kasım 2021
  • Ekim 2021
  • Mart 2021

Categories

  • Blog
  • e
  • Eğitim
  • email
  • Fashion
  • Food
  • Health
  • lifestyle
  • love
  • service
  • Technology
  • Travel
  • Uncategorized
Most Recent
love

Bez Bebek dizisini Yağmur’u büyüdü! Asena Keskinci’nin

Haziran 9, 2025
love

Kurban Bayramı’nda İstanbul’da çocuğunuzla gidebileceğiniz mekanlar!

Haziran 9, 2025
love

Sakız çiğnemek faydalı mı, zararlı mı? Diş

Haziran 9, 2025
love

Makyajınızın tüm gün kalıcı olmasını nasıl sağlarsınız?

Haziran 9, 2025
Social Profile
RELATED Stories for you
bez-bebek-dizisini-yagmur’u-buyudu!-asena-keskinci’nin-seneler-sonraki-hali-sasirtti
love

Bez Bebek dizisini Yağmur’u büyüdü! Asena Keskinci’nin

by admin Haziran 9, 2025

Trump Towers, Kule 2, Kat 21-24, 34387 Şişli/istanbul Copyright © Doğan Burda Dergi Yayıncılık

kurban-bayrami’nda-istanbul’da-cocugunuzla-gidebileceginiz-mekanlar!
love

Kurban Bayramı’nda İstanbul’da çocuğunuzla gidebileceğiniz mekanlar!

by tempuser_2788638857 Haziran 9, 2025

Kurban Bayramı’nda İstanbul, çocukların hayal dünyasını renklendirecek, onlara unutulmaz anılar yaşatacak pek çok adresle

sakiz-cignemek-faydali-mi,-zararli-mi?-dis-hekimleri-anlatiyor
love

Sakız çiğnemek faydalı mı, zararlı mı? Diş

by tempuser_3947370799 Haziran 9, 2025

Öğle yemeğinden sonra nefesinizi tazelemek ya da uzun toplantılarda odaklanmak için sakız çiğnemek hepimizin

Sosyomat Magazin Haberleri Sosyal Medya Haberleri