
Avunya mantısı tarifi nasıl yapılır?
Avunya mantısı tarifi adım adım yapılışı
1 Yufka genişçe serilir ve rulo şeklinde katlanır.
2 Eşit kalınlıklarda kesilir.
3 Fırın tepsisine alınır, yağ koyulur ve harmanlanır.
4 Yufkalar 180 derece fırında renk alana kadar pişirilir.
5 Tavaya zeytinyağı alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulur.
6 Soğan üzerine salça ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
7 Salça kokusu gittikten sonra nohut eklenir.
8 En son didiklenmiş tavuklar ilave edilerek karıştırılır. Tavuk suyu eklenerek kapağı kapalı şekilde pişirilir.
9 Servis tabağına yufkalar alınır. Üzerine tavuklu karışım eklenir, yoğurt gezdirilir.
10 Tereyağında nane kızdırılır üzerine gezdirilerek servis edilir.