
Bamya yemeği nasıl yapılır? Bamya yemeği tarifi ve püf noktaları
Bamya bitkisi C ve K vitaminleri ve demir ve magnezyum mineralleri açısından oldukça zengindir. Yazın bol miktarda bulabileceğimiz bamya aynı zamanda konservelenip kışın da yenebiliyor. Çocukların da severek tüketeceği bamya tarifimize göz atabilirsiniz…
Bamya yemeği tarifi adım adım yapılışı
1 Bamyaların üst kapak kısımları kesilir. İri bamyalar ile bamyalar parçalara ayrılır.
2 Zeytinyağı tencereye alınır. Yemeklik doğranan soğan, zeytinyağında kavrulur.
3 Salça ilave edilir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
4 Rende domates, bamya ve baharatlar eklenir.
5 Su ilave edilir limon suyu ve kabuğu ile pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.