
Cannoli tarifi nasıl yapılır? Adım adım cannoli tarifi ve püf noktaları
CANNOLİ HAKKINDA
İtalyan sokak lezzetlerini en ünlüsü Cannoli, hamur, peynir ve fıstık karışımı bir çeşit tatlı dürümdür. İtalyan mutfağına özgü diğer tatlılardan farklı olarak bir kalıba dökülerek veya çubuğa geçirilerek hazırlanır.
Cannoli tarifi adım adım yapılışı
1 Su ve sirke bir kapta karıştırılır.
2 Un ve tereyağı karıştırma kabı içerisine alınarak parmak uçları ile kum kıvamına getirilir.
3 Şeker ve sirkeli su eklendikten sonra homojen bir kıvam alana kadar yoğurulur.
4 Ardından 5 dakika dinlendirilir.
5 Hamur incecik açılarak yuvarlaklar kesilir. Orta noktadan birleştirilerek silindirler oluşturulur. Kızgın yağda renk alana kadar birkaç dakika kızartılır.
6 Hamur incecik açılarak yuvarlaklar kesilir. Orta noktadan birleştirilerek silindirler oluşturulur. Kızgın yağda renk alana kadar birkaç dakika kızartılır.
7 Üzerine antep fıstığı serperek servis edilir.