
Cevizli sucuk nasıl yapılır? Adım adım cevizli sucuk tarifi ve yapılışı
Cevizli Sucuğun Faydaları
Cevizli sucukta bulunan potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, lif ve fosfor bakımından faydalı bir gıdadır. Vitamin ile mineralce de oldukça zengin bir besindir. İçerdiği nadir gıdalardan olan selenyum sayesinde, selenyum kanserinin önlenmesinde ve tiroit bezinin tedavisinde önemi çok büyüktür. Oluşabilecek kalp rahatsızlığın önüne geçerek sağlıklı bir yaşam için faydalıdır. Kansızlığa karşı etkili olan cevizli sucuğun anemi hastalığına fayda sağlamaktadır.
Cevizli sucuk tarifi adım adım yapılışı
1 Cevizli sucuk yapmak için öncelikle cevizlerin yumuşamasına ve lezzetlerinin daha iyi özleşmesine yardımcı olmak amacıyla cevizleri derin bir kabın içine yerleştirip üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Ardından bir gece boyunca bekletin.
2 Cevizleri ipe asmak için, ipi iğneye geçirin ve ucuna sıkı bir düğüm atın.
3 Yumuşayan cevizleri ipin ortasından geçirerek dizin.
4 Bir tencereye diğer tüm malzemeleri koyun ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
5 Cevizleri ipten geçirdikten sonra, hazırladığınız sosun içine daldırın. Sosun cevizlere iyice nüfuz etmesi için üzerine kaşıkla dökün.
6 Cevizli sucuklarınızı asarak iki gün boyunca bekletin.
7 İki günün sonunda, cevizli sucuklarınız servise hazır. Afiyet olsun.