
Çikolata ve ahudulu tart tarifi nasıl yapılır?
Çikolata ve ahudulu tart tarifi adım adım yapılışı
1 Tart hamuru için tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru unlanmış tezgaha alarak yoğurun.
2 Streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dikdörtgen bir tart kalıbını yağlayın.
3 Dinlenen hamuru tart kalıbın içine yayıp çatalla delikler açın. Yağlı kağıt serin ve üzerine kuru baklagil koyarak 180 derece fırında pişirin.
4 Pişmeye yakın baklagilleri çıkartarak kızartmasını sağlayın. Izgara tel üzerine alıp soğumaya bırakın. Çikolatalı sos için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın.
5 Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve çikolata iyice eriyene kadar karıştırın. Soğuyan tartınızın üzerine dökün.
6 Frambuazları tartınızın üzerine dizip oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tartınız ılınınca buzdolabına alıp birkaç saat dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.