
Çıtır yufka mantısı nasıl yapılır? Çıtır yufka mantısı tarifi
Mantı yemeyi herkes çok sever ancak hazırlık aşamalarını düşününce genellikle hazırlamaktan vazgeçeriz. Hamur açma derdi olmadan hazır yufkayla yapılan çıtır yufka mantısını evde denemeye ne dersiniz? Hem mantı lezzetinde hem de müthiş pratik bir tarif. Selin Gökbakar’ın yorumuyla çıtır yufka mantısına göz atalım…
Çıtır yufka mantısı tarifi adım adım yapılışı
1 İşe ilk olarak iç harcı hazırlayarak başlayın.
2 Kıyma, soğan, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu güzelce karıştırın.
3 Temiz ve kuru bir yüzeye yufkanızı serin. Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekil vererek kesin.
4 Ardından iç harcı orta kısmına koyun ve yarım ay şeklinde yufkaları kapatın.
5 Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hazırladığınız mantıları dizin.
6 Bu esnada mantının yapışmayan kısımlarına fırça ile su sürerek bu noktaları kapatmalısınız.
7 Tepsinizi hazırladıktan sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında ortalama 15 dakika pişirmeniz yeterli.
8 Üzeri kızaran mantıları tabağa aldıktan sonra tercihe göre sarımsaklı yoğurt ve ayrı bir yerde hazırladığınız salçalı, paprikalı yağ ile nane ve sumak dökerek servisinizi tamamlayabilirsiniz.