
Cizleme nasıl yapılır? Adım adım cizleme tarifi
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
Cizlemenin yöreye göre ismi değişmektedir. Bazı yerlerde akıtma veya mayalı krep deniliyor. Dilerseniz siz ister tatlı isterseniz de tuzlu olarak hazırlayabilirsiniz Tüketirken sıcakken üzerine bir parça tereyağı koyabilirsiniz. Tercihe göre üzerine reçel, peynir veya çikolata sürebilirsiniz. Haydi mutfağa geçin kahvaltılarınıza lezzet katacak cizleme tarifi veriyoruz! (Bu tarifin ardından paçanga böreği tarifi ve videolu kahvaltılık krep tarifine de göz atabilirsiniz)
Cizleme Tarifi için Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ paket instant maya
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı şeker
CİZLEME HAKKINDA
Cizleme, Trakya yöresine ait bir hamur türüdür. Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın krep. Cizleme ismi daha çok Bolu yöremizde kullanılan isimdir. Trakya yöresinde akıtma ismi ile bilinir.
Cizleme Tarifi adım adım yapılışı
1 Su, un ve tuz bir kap içerisinde çırpılır.
2 Ayrı bir yerde maya, şeker ve 4 yemek kaşığı su çırpılarak 10 dakika aktifleşmesi beklenir.
3 Ardından diğer karışım ile birleştirilir ve mayalandırmaya bırakılır.
4 Yapışmayan tava yağlanır ve hamur arkalı önlü olarak pişirilir.
5 Pişen hamurlara tereyağı sürülür ve servis edilir. Afiyet olsun.