
Glütensiz fıstıkpare nasıl yapılır? Adım adım Glütensiz fıstıkpare tarifi
HAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakika
Şekerparenin, şerbetli tatlılar içinde yeri özeldir Sevmeyeni yok neredeyse. Üstelik çeşitlendirmeye de müsait bir tarif. Fındıklı, cevizli, hindistan cevizli, fıstıklı, bademli hatta sade şekerpare tarifleri her türden damak tadı için seçenekler sunuyor. Glütensiz beslenenlerin de deneyebileceği damaklarda bir tatlı şöleni yaşatan fıstıkpare tarifi Yusuf Adem Uzun’dan geliyor. Kağıdı kalemi hazırlayın! (Bu tarifin ardından Glütensiz Mozaik Pasta tarifine göz atabilirsiniz.)
Glütensiz Fıstıkpare Tarifi için Malzemeler
- 1.5 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı içi
- 1.5 su bardağı organik Hindistan cevizi unu
- 75 ml organik yumuşak Hindistan cevizi yağı
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı elma suyu konsantresi
- 1/2 su bardağı içme suyu
- 1 dilim limon suyu
Glütensiz Fıstıkpare Tarifi adım adım yapılışı
1 Hamur için gerekli tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
2 Cam fırın kabına alın, üzerine biraz bastırın.
3 Üzerlerine tane Antep fıstığı ekleyin.
4 Buzdolabının soğutucu kısmında 20 dakika dinlendirin.
5 Dinlendirme aşaması dağılma yaşanmaması için çok önemli.
6 Elma suyu konsantresi ve suyu çelik tencereye alın ve karıştırın.
7 Kaynamaya başlayınca üzerine limon sıkın. 5 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
8 180 derecelik fırına tepsiyi koyun ve tam 20 dakika pişirin.
9 Soğuyan şerbeti fırından çıkardığınız gibi sıcak sıcak fıstıkzadelerle buluşturun. Dinlendirdikten sonra servis edin.
Tarifi bire bir uygularsanız olumsuz bir sonuç alma şansınız mümkün değil. Şerbeti döktükten sonra tepsiyi sarsmayın. Çekinceye kadar da oynatmayın. Buzdolabında dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.