
Haydari nasıl yapılır? Haydari tarifi, malzemeleri ve yapılışı
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
Haydari sözlükte “Süzme yoğurt, sarımsak, nane, dereotu ve tereyağı karışımıyla hazırlanan bir meze türü” olarak geçer. Cacıktan farklı olarak haydari salatalık içermez. Meze olarak sunulan haydari daha kalın tabakalıdır. Aşağıda haydari tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz. Meze seviyorsanız ayrıca şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, havuç tarator, semizotu salatası, rus salatası, atom tarifleri de ilginizi çekebilir.
Haydari tarifi için gerekli malzemeler
- 200 gr yoğurt
- 1 diş sarımsak
- ezilmiş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1
- 5 yemek kaşığı kuru nane
- ½ yemek kaşığı dereotu
- ince kesilmiş
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Haydari tarifi videolu yapım aşamaları
Haydari tarifi adım adım yapılışı
1 Yoğurt, sarımsak, tuz ve dereotunu bir kap içerisinde karıştırın.
2 Tereyağını kızdırın ve içerisine nane atarak çevirin.
3 Mezenin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun!
Tereyağı kullanmak istemezseniz yaklaşık 60 gram beyaz peyniri içine ezebilirsiniz.