
Humus nasıl yapılır? Adım adım humus tarifi ve püf noktaları
Bir Orta Doğu mezesi olan humus; nohutun ezilmesi, üzerine tahin, kimyon ve limon suyunun eklenmesiyle oluşan nefis bir meze. Günün her vaktinde tüketilebilen, her yemeğe yakışıyor. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz humus tarifi ile damak tadınıza yeni bir lezzet kazandırmaya ne dersiniz? Lezzet editörü Başak Öngel Elele okurları için humus tarifi verdi.
*Humus severler için pancarlı, kuru fasulyeli, zerdeçallı, bal kabaklı, pırasalı, mantarlı, avokadolu, havuçlu , güveçte sucuklu olarak birçok humus tarifi bulunuyor. Yapılma aşamaları aynı olup sadece karıştırmak istediğiniz ürünü eklemeniz yeterli oluyor.
*Güveçte sucuklu humusta iste humus için gerekli olan tüm malzemeyi püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Humusu güvece yayıp ortasını hafif çukurlaştırın. Üzeri için sucuğu yuvarlak doğrayın. Ortasına çukur açtığınız humusun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Humus Tarifi adım adım yapılışı
Nohut kabuklarını soymak zorunda değilsiniz, daha pürüzsüz bir kıvam tercih ediyorsanız yapmalısınız. Limon miktarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.