
Kandil simidi nasıl yapılır? Kolay ve pratik evde kandil simidi tarifi, malzemeleri
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
Kandil simidi, Müslümanlar için Kandil gecelerinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Kandil günleri pastaneden taze çıkmış kandil simidi alıp evde sıcak sıcak çayla yemek oldukça lezzetli. Ancak bu mükemmel lezzeti kendiniz de evlerinizde yapabilirsiniz. Kandilde özel komşularınız, aileniz ve sevdikleriniz için yapacağınız ağızda dağılan, kıyır kıyır kandil simidi tarifi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel’den geliyor…
Kandil Simidi Tarifi için Malzemeler
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1
- 5 tatlı kaşığı mahlep
- 3-3
- 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Susam
KANDİL SİMİDİ HAKKINDA
Kandil simidi, Türkiye’de geleneksel olarak kandillerde dağıtılan yiyecek. Simide benzemektedir. Susamlı ve sade olarak yapılmaktadır. Yapımında mahlep, ayrıca susam veya çörek otu kullanılır. Türkiye’de özellikle kandillerde üretilmekle birlikte, çoğu pastanede her gün yapılmaktadır.
Kandil Simidi Tarifi adım adım yapılışı
1 Un, kabartma tozu ve mahlep dışında malzemeleri çırpın.
2 Ardından kalan malzemeyi ekleyerek hamur kıvamına getirin.
3 Hamurdan parçalar kopararak önce ince uzun bir şekil aldırın ardından uçlarını birleştirerek halkalar yapın.
4 Halkaları susama bulayarak fırın tepsisine dizin.
5 Önceden ısınmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.