
Köz biberli karabuğday salatası
1 Karabuğdayı bir tencereye koyun, üstüne çıkacak kadar su ekleyin. Ardından ocakta kaynamaya bırakın. Bu esnada diğer malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Karabuğday ortalama 10 dakika içinde pişer, düzenli kontrol etmelisiniz. Bir başka kasenin içine ise küp küp doğranmış biberleri ve kornişon turşusunu ekleyin. Kullanacağınız yeşillikleri yıkayın, ince ince doğradıktan sonra kaseye ilave edin. Sos için zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve sarımsak rendesini küçük bir kapta karıştırın. Karabuğday piştikten sonra alıp süzün, soğuk sudan geçirin, ılındıktan sonra malzemelerin olduğu kaseye alıp içine tuz ekleyip, hepsini karıştırın. Ardından salata sosunu da ilave edip karıştırın. Sosun çekmesi için belli bir süre bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.