
Kuşbaşılı etli pide tarifi nasıl yapılır?
Kuşbaşılı etli pide tarifi adım adım yapılışı
1 Pide hamuru için, mayayı ılık suyla ezip kabarıncaya kadar bekletin.
2 Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı su ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
3 Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp iki misli kabarıncaya kadar bekletin.
4 Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp doğradığınız soğan ve kuşbaşı etleri kavurun.
5 Et suyunu çekince küp doğradığınız domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
6 Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Her birine pide şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
7 Üzerine etli karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
8 Taze biberiye dalları ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.