
Paçanga böreği nasıl yapılır? Paçanga böreği tarifi ve püf noktaları
Pastırma ile yapılan paçanga böreği biber ve peynir ile zenginleştirilir. Peki, Beş çaylarının veya pazar kahvaltı sofralarının doyurucu lezzetlerinden paçanga böreği nasıl yapılır? İşte paçanga böreği tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılış aşamaları…
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
Paçanga böreği ‘pastırma ve peynirli bir tür börek’ olar tarif edilen bir börek. Bazı kaynaklara göre kökeni 1960’lı yıllar meşhur Küba müziği ve dansı olan pachanga’ya dayanıyor olabilir. Ancak bu kesin bir bilgi değil. Aşağıda paçanga böreği için gerekli malzemeler ve paçanga böreği tarifini bulabilirsiniz. (Bu tarifin ardından sigara böreği tarifi ve cizleme tarifine de göz atabilirsiniz.)
Paçanga böreği tarifi için gerekli malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 adet domates
- küp küp doğranmış
- 2 adet yeşil biber
- ince doğranmış
- 200 gr kaşar peyniri
- rendelenmiş
- 150-200 gr pastırma
- dilimlenmiş
- Kızartmak için sıvıyağ
- 150-200 gr pastırma
- dilimlenmiş
PAÇANGA HAKKINDA
Paçanga böreği, yufka ile yapılan bir börek türü. Türkiye’de sevilerek tüketilen paçanga böreğinin iç malzemesi; kaşar peyniri, pastırma, domates, maydanoz ve biber gibi yiyeceklerden oluşur.
Paçanga böreği tarifi adım adım yapılışı
1 2 adet yufka tezgah üzerinde açılır ve 6-8 eşit üçgen parçasına bölünür.
2 Harç için kalan malzemeler karıştırılır.
3 Üçgen kesilen yufkaların geniş kısımlarına harç koyularak sarılır.
4 Elde edilen börekler kızgın yağda renk alana kadar çevrilerek kızartılır. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun!
Paçanga böreğini pastırma ile yapmak istemezseniz alternatif olarak sucukla da hazırlayabilirsiniz.