
Rus salatası tarifi nasıl yapılır? Adım adım Rus salatası tarifi
HAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakika
Rus Salatası ilk olarak Lucien Olivier tarafından 1860’larda Hermitage adlı bir Moskova restoranı için icat edildi. Rusya’da çok popüler oldu ve zamanla tüm dünyaya yayıldı. Orijinal Rus salatasının kuşbaşı et (jambon gibi) içerdiğine ve tam bir yemek olduğuna inanılıyor. Rus salatası geleneksel olarak beş çayları, doğum günü partileri, ev buluşmalarında tüketilir. Aşağıda Rus salatası için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz.
Rus salatası tarifi için gerekli malzemeler
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 5-6 kornişon turşu
- 4-5 parça pancar turşusu
Mayonezi için
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- Tuz
RUS SALATASI HAKKINDA
Rus Salatasının kökeni 18. yüzyıla dayanır. Yüzyıllar boyunca, Doğu Avrupa’nın farklı bölgeleri bu salatanın kendi varyasyonlarını geliştirdi, ancak hepsinde ortak olan birkaç temel bileşen var: patates, yumurta, havuç, turşu, soğan, bezelye ve mayonez bazlı sos.
Rus salatası tarifi adım adım yapılışı
1 Önce yumurtalar ile birer tatlı kaşığı sirke, soğuk su, un, şeker ve tuz mikserde karıştırın.
2 Yavaş yavaş zeytinyağı ve limon suyu ekleyin.
3 Sebzeleri haşlayın ve soğutun.
4 Turşuları küçük doğrayıp mayonez ile hepsini karıştırın.