
Semizotu salatası nasıl yapılır? Yoğurtlu semizotu salatası tarifi ve püf noktaları
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
Yoğurtlu semizotu salatası özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde tüketilir. Bugün pek çok yerde sevilen mezeler arasında yerini alır. Meze seviyorsanız ayrıca şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, havuç tarator, haydari, rus salatası, atom tarifleri de ilginizi çekebilir.
Yoğurtlu semizotu salatası tarifi için gerekli malzemler
- 1 bağ semizotu
- 150 gr yoğurt
- 150 gr süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı susam
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
SEMİZOTU HAKKINDA
Semizotu, önemli sağlık yararları sağlayabilecek vitaminler, mineraller ve antioksidanlara sahiptir. Örneğin A vitamini , gözlerinizin sağlıklı kalmasına ve bağışıklık sisteminizi iyileştirmesine yardımcı olur. Semizotu ayrıca kolajen ve kan damarlarınızı iyi durumda tutmak ve yaralanmaların iyileşmesine yardımcı olmak için önemli olan C vitamini açısından da zengindir .
Yoğurtlu semizotu salatası tarifi adım adım yapılışı
1 Semizotunu yıkayın, kalın saplarını ayıklayın ve iyice kurutun.
2 Yoğurt, süzme yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kapta karıştırın.
3 Kuru semizotu ile yoğurt karıştırılır, bir seviş tabağına alınır.
4 Üzerine zeytinyağı, tahin ve susam gezdirilir. Afiyet olsun.