
Soğuk baklava nasıl yapılır? Adım adım soğuk baklava tarifi
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
Baklava, şerbetli tatlıları sevenlerin vazgeçemeyeceği lezzetler arasında yer alıyor. Özel günlere, bayramlara, düğünlere kısacası geleneksel törenlerimizin tümüne eşlik eden baklavanın cevizlisi, fıstıklısı, sütlüsü gibi seçenekleri bulunuyor. Son zamanların en popüler tatlısı olan soğuk baklava ise daha çok yaz aylarında tercih ediliyor. Hem konuklarınızı hayran bırakacak geleneksel bir tatlı arıyor hem de hafif ve ferah olsun istiyorsanız, soğuk baklava tarifini evinizde deneyebilirsiniz. İşte soğuk baklava tarifi, kalorisi ve yapım aşamaları… (Bu tarifin ardından tulumba tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.)
Soğuk Baklava Tarifi için Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 1-2 su bardağı kırık antep fıstığı
- ceviz ya da fındık
- 200 gr tereyağı
- 50 gr sıvıyağ
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 3
- 5 su bardağı süt (süt su karışık olabilir)
Soğuk Baklava Tarifi adım adım yapılışı
1 Şerbet için malzemeleriniz süt ve şekeri tencereye koyarak kaynatılır.
2 10 dakika kaynatıldıktan sonra kenara alınarak soğumaya bırakılır.
3 Tereyağı tavaya alınır ve eritilir.
4 Eriyen tereyağın üzerinde oluşan köpükler temizlenerek kenara alınır.
5 İçerisine sıvıyağ eklenerek karıştırılır.
6 Baklavayı yapacağınız tepsiye yağ dökülür.
7 Üzerine baklava yufkası koyulur ve her kat arasında yağ dökülecek şekilde baklava yufkaları dizilir.
8 Yarısına geldiğinizde harç koyun ve üzerine baklava yufkaları ve yağ sürerek devam edilir.
9 180 derece fırında renk alana kadar pişirilir.
10 Fırından çıkan baklava üzerine şerbet dökülür ve kakao serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.