
Tencerede sufle nasıl yapılır? Tencerede sufle tarifi ve püf noktaları
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
Çikolata seven ve fırını olmayanlar için nefis bir alternatif ile karşınızdayız! Akışkan çikolatası ve lezzetiyle dünyanın en popüler tatlılarından biri olan sufleyi tencerede yapmak mümkün. Sadece 10 dakikada tencerede sufle hazırlamaya ne dersiniz? Hem yapımı çok kolay hem de hazırlaması ve servis etmesi çok kısa bir zamanınızı alacak. Kağıt kalemi hazırlayın tencerede sufle tarifi Lezzet editörü Başak Öngel’den geliyor. (Bu tarifin ardından Soğuk baklava tarifine de göz atabilirsiniz)
Tencerede Sufle Tarifi için Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 100 gr tereyağı
- 120 gr bitter çikolata
- 80 gr un
SUFLE HAKKINDA
Sufle, kökeni 18. yüzyıl Fransa’sına dayanan tatlıdır. Sufle, bir ana yemek veya tatlı olarak servis edilebilir. Sözcük, “üflemek”, “nefes almak” veya “şişirmek” anlamlarına gelen Fransızca souffler fiilinden türetilmiştir.
Tencerede Sufle Tarifi adım adım yapılışı
1 Şeker ve yumurta bir kapta rengi açılana, kabarana kadar çırpılır.
2 Tereyağı bir tavda eritilir ve içerisine çikolata eklenerek eritilir. Soğuması beklenir.
3 Soğuyan çikolata karışımı bir yandan çırpılarak yumurtaya eklenir ve un elenerek karıştırılır.
4 Isıya dayanıklı kaplara sufle harcı pay edilir.
5 İçerisi sıcak su dolu tencereye kaplar yerleştirilir üzerine bir bez serilir ve kapağı kapalı 10-12 dakika pişirilir. Afiyet olsun.