
Tuzlu lokma nasıl yapılır? Adım adım tuzlu lokma tarifi
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
Lokma tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en sevilenlerden biri. Türkiye’deki bazı yörelerde şerbet dökülerek tatlı olarak yenilmesine rağmen, bazı yörelerde pişi gibi şerbetsiz yenilmektedir. Yapımı zahmetli olsa da pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olabilir. Tuzlu lokma nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız tuzlu lokma tarifi Lezzet editörü Başak Öngel’den geliyor… (Bu tarifin ardından şerbetli lokma tarifine de göz atabilirsiniz.)
Tuzlu Lokma tarifi için malzemeler
- 500 gr un
- 100 ml ılık süt
- 1 yumurta
- 200 ml ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 15 gr yaş maya
LOKMA HAKKINDA
Lokma, un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlanıp, koyu kıvamlı şerbetle tatlandırılarak servisi yapılan bir Türk tatlısıdır. İzmir Lokması adıyla coğrafi işaret almıştır. Ortası delikli olacak şekilde yuvarlak veya küçük küre şeklinde hamurlardan yapılan iki tipi vardır. Yuvarlak şekilli olana İzmir lokması; küre şeklinde olana Saray lokması denir.
Tuzlu Lokma Tarifi adım adım yapılışı
1 Yaş maya ılık su ve süt ile beraber karıştırılır. 10 dakika bekletilir.
2 Un ve tuz harmanlanır ardından mayalı karışım ve yumurta eklenerek yoğurulur.
3 Elde edilen hamur cıvık olmalı, 1-1,5 saat dinlendirilir.
4 Yağ tencereye alınır ve kaşıkla hamurdan küçük parçalar alarak hamur kızartılır.
5 Sıcakken servis edilir, afiyet olsun.