
Üzüm reçeli nasıl yapılır? Üzüm reçeli tarifi ve püf noktaları
Üzüm Reçeli Tarifi adım adım yapılışı
1 Üzüm reçeli yapmak için öncelikle üzümleri iyice yıkayın ve saplarını ayıklayın.
2 Bir tencereye toz şekeri ve suyu ekleyin, ardından karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
3 Şekerli suyu kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra üzüm tanelerini ilave edin ve orta ateşte, üzüm taneleri yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
4 Pişirme işleminin sonlarına doğru limon suyunu ekleyin.
5 Reçeliniz kaynadıktan sonra bir tabağa bir damla koyup soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kıvamını kontrol edin. Eğer yeterince koyu değilse, birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.
6 Reçeliniz hazır olduğunda, sıcak bir şekilde temiz cam kavanozlara dökün ve kapaklarını sıkıca kapatın. Afiyet olsun.