
Yalancı tavuk göğsü tarifi evde nasıl yapılır? İşte tarif ve püf noktaları…
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
Sütlü tatlılar hemen hemen her insanın damak zevkine hitap eden tatlılar. Gerçek tavuk göğsü içine tavuk göğüs eti konularak yapılıyor. Bazen de daha pratik olması için yalancı tavuk göğsü tarifi yapılır. Peki, yalancı tavuk göğsü tarifi evde nasıl yapılır? Adım adım yalancı tavuk göğsü tarifi Lezzet Mutfak şefi Başak Öngel’den geliyor… (Bu tarifin ardından kolay un helvası tarifi veya Kakaolu irmik tatlısı tarifine göz atabilirsiniz)
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi için Malzemeler
- 3 yemek kaşığı un
- 70 gr tereyağı
- 170 gr şeker
- 5 gr vanilya
- 1 lt süt
TAVUZ GÖĞSÜ HAKKINDA
Tavuk göğsü tatlısı Türk mutfak kültürünün önemli lezzetleri arasındadır. Bazı kaynaklarda avuk göğsünün Romalıllardan Bizans’a oradan da Türklere geçtiği belirtiliyor.
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi adım adım yapılışı
1 Tereyağı tencereye alınır ve eritilir. Eriyen yağa un koyulur ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
2 Kavrulan una süt eklenir ve bir yandan çırpılır.
3 Şeker ve vanilya da eklenerek çırpılmaya devam edilir.
4 Kıvam aldıktan sonra uygun bir kaba alınır ve soğuduktan sonra tarçın ile birlikte servis edilir.